Buşoi: Nu cred că se va lua decizia politică de a fi şterse debitele cetăţenilor ce nu au plătit CAS

Postat la 27 august 2013 135 afişări

Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat, marţi, la Braşov, că nu crede că va fi luată decizia politică de a fi şterse toate penalităţile şi toate debitele cetăţenilor care au primit prin poştă somaţii de plată a CAS din ultimii cinci ani.

Buşoi: Nu cred că se va lua decizia politică de a fi şterse debitele cetăţenilor ce nu au plătit CAS

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Braşov, care este rezolvarea situaţiei în cazul cetăţenilor care primesc somaţii prin poştă, de plată a asigurărilor de sănătate pentru ultimii cinci ani, la care s-au adăugat şi penalităţi, multe dintre somaţii fiind nejustificate, şeful CNAS a spus că nu crede că va fi luată "decizia politică de a fi şterse toate penalităţile şi toate debitele" oamenilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am văzut că există în toată ţara probleme legate de persoanele cărora li se trimit somaţii pentru debite neachitate la Fondul naţional de asigurări de sănătate. Sigur că pentru cei cărora li se trimite în mod nejustificat este o situaţie inaccepabilă. Pe de altă parte, noi avem un termen pe care ni-l cere legea ca până la sfârşitul anului să transferăm către ANAF şi de acolo către direcţiile regionale de finanţe baza de date cu toţi debitorii în sănătate, să aliniem informaţiile pe care le au cele două instituţii, astfel încât odată cu începutul anului viitor să nu mai existe situaţii în care să se trimită somaţii în mod nejustificat. Pentru cei care într-adevăr au de plătit debite la sistemul de sănătate, singura soluţie este să eficientizăm comunicarea pentru că până la urmă aceste debite trebuie plătite. Nu cred că se lua decizia politică de a şterge toate penalităţile şi toate debitele pe care le au", a spus Buşoi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/busoi-nu-cred-ca-se-va-lua-decizia-politica-de-a-fi-sterse-debitele-cetatenilor-ce-nu-au-platit-cas-11275650
11275650
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.