Bursele mondiale sunt pe cale să aibă cea mai bună lună de la sfârşitul anului 2020

Autor: Mediafax Postat la 29 iulie 2022 72 afişări

Bursele mondiale sunt pe cale să aibă cea mai bună lună de la sfârşitul anului 2020

Bursele mondiale au crescut vineri, fiind pe cale să înregistreze cea mai bună lună de la sfârşitul anului 2020, în condiţiile în care creşterea economică din zona euro a depăşit aşteptările, dolarul s-a depreciat, iar traderii aşteaptă noi date din SUA şi perspectivele dobânzilor, scrie Reuters.

După ce datele de joi au arătat că economia americană s-a contractat în al doilea trimestru, acţiunile au crescut, deoarece traderii au pariat că ratele vor creşte mai lent. Între timp, cifrele de vineri din zona euro au depăşit aşteptările, însă temerile legate de recesiune sunt din ce în ce mai mari, în condiţiile în care inflaţia din sectorul energetic continuă să muşte.

Indicele MSCI World a crescut cu 0,3%, fiind pe cale să înregistreze un spor lunar de aproape 6%, cel mai bun din noiembrie 2020, susţinut de câştiguri ample pe pieţele europene, cu STOXX Europe 600 în creştere cu 0,9%.

Acţiunile americane par să câştige la deschiderea şedinţei, cu contractele futures pentru S&P 500 şi Nasdaq în creştere cu 0,8% şi, respectiv, 1,1%, toţi ochii fiind aţintiţi asupra noilor date privind salariile şi preţurile de consum.

În ciuda sfârşitului pozitiv de lună pentru acţiuni, Mark Haefele, director de investiţii la UBS Global Wealth Management, a declarat că investitorii ar trebui să fie prudenţi.

O parte din îngrijorări au fost evidente pe pieţele bursiere asiatice în cursul nopţii, după ce Beijingul a omis să facă referire la ţinta sa de creştere a PIB-ului pentru întregul an, în urma unei reuniuni la nivel înalt a Partidului Comunist.

Indicele MSCI al acţiunilor din Asia-Pacific cu excepţia Japoniei a scăzut cu 0,3%.

Vestea din sesiunea precedentă că produsul intern brut al SUA s-a contractat cu 0,9% în ultimul trimestru, care se adaugă la o contracţie de 1,6% în trimestrul anterior, a cântărit asupra randamentelor obligaţiunilor ţării şi asupra dolarului, dar ambele au înregistrat o revenire parţială vineri.

După ce mai devreme a cochetat cu teritoriul pozitiv, dolarul a scăzut cu 0,4% faţă de un coş de valute - dar totuşi se află încă pe drumul spre a doua lună de câştiguri.

Aurul a cedat o parte din câştigurile sale timpurii pentru a se tranzacţiona în creştere cu 0,4% la 1.759 dolari pe uncie, ajutat de slăbirea dolarului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
burse,
evolutii,
sfarsitul anului,
crestere,
dolar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.