Bursele mondiale cresc, pe fondul optimismului relaţiilor comerciale între SUA şi China

Postat la 03 aprilie 2019 28 afişări

Bursele mondiale au atins cele mai înalte valori din ultimele şase luni miercuri, după ce investitorii au recepţionat semnale de progres în negocierile comerciale dintre SUA şi China, dar şi date economice favorabile, informează Reuters.

Bursele mondiale cresc, pe fondul optimismului relaţiilor comerciale între SUA şi China

Preţul petrolului a atins pragul cheie de 70 de dolari pe baril, iar lira sterlină a câştigat după ce premierul britanic Theresa May a anunţat că va solicita o amânare a Brexit, pentru a conveni un acord cu liderul Partidului Laburist din opoziţie.

Semnele de progres înregistrate în negocierile comerciale dintre SUA şi China şi rezultatele bune înregistrate de compaiile din China şi Statele Unite în ultimele zile au sporit încrederea investitorilor şi au diminuat temerile legate de recesiunea mondială.

Bursele europene au crescut cu aproape 0,8%, până la cel mai înalt nivel înregistrat din luna august, în siajul burselor asiatice, unde indicele MSCI pentru Asia-Pacific a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele 7 luni.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
sua,
burse,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.