Bursele lumii sângerează peste tot: Toate pieţele se prăbuşesc, iar bursele din SUA şi Europa sunt în cădere liberă. Nici Bucureştiul nu a scăpat

Autor: Ştefan Stan Postat la 05 decembrie 2018 486 afişări

Bursele lumii sângerează peste tot: Toate pieţele se prăbuşesc, iar bursele din SUA şi Europa sunt în cădere liberă. Nici Bucureştiul nu a scăpat

Bursele din jurul lumii au început de marţi seară să se prăbuşească, scădere care s-a continuat şi miercuri dimineaţă.

Indicii europeni sunt toţi pe roşu, cea mai mare scădere fiind înregistrată de bursa din Londra, indicele FTSE 100 având un minus de 1,14%. Indicele CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 1,03%, în timp ce DAX al bursei din Frankfurt a înregistrat o scădere de 0,98%. Indicele european Stoxx 600 a scăzut cu 0,90%, în timp ce Ibex 35 în Spania are un declin de 0.93%. 

Indicii bursei din SUA sunt la minimul ultimei luni, în condiţiile în care Dow Jones a scăzut cu 3,10%, iar S&P 500 a scăzutcu 3,24%. Aceasta este cea mai mare prăbuşire de o zi de la începutul anului, din 8 februarie. 

Scăderea din SUA vine în ciuda calmului aparent adus de liniştirea tensiunilor comerciale dintre China şi Statele Unite. Acţiunile au scăzut şi în Japonia (Nikkei 225 are un minus de 0,53%), China (minus 0,61%), Hong Kong (minus 1,62%). 

La Bucureşti, indicele BET înregistrează un declin de minus 0,81%, în timp ce indicele BET-Fi a scăzut cu 0,44%, şi BET-NG cu peste 1,20%. Cea mai abruptă scădere dintre companiile tranzacţionate in indicele BET a fost înregistrată de BVB, care are un minus de 3,02%. Şi băncile au înregistrat scăderi, BRD SocGen având un minus de 1,26%, iar BT un minus de 0,81%. Petrom a scăzut cu 1,33%, în timp ce MedLife a înregistrat un declin de 2,17%. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scadere,
bursa,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.