Bursele globale scad din cauza temerilor ca Franta si-ar putea pierde ratingul "AAA"

Postat la 10 august 2011 17 afişări

Bursele globale au scazut miercuri, din cauza temerilor ca Franta si-ar putea pierde ratingul "AAA", chiar daca agentiile Fitch si Moody's au confirmat calificativul tarii. Actiunile europene au coborat cu 1,5%, cele mai mari scaderi fiind inregistrate de bancile franceze.

Anuntul de miercuri al Fitch si Moody's a reluat un comentariu similar, de marti, al Standard & Poor's.

"Exista discutii privind o posibia retrogradare a Frantei. Piata este destul de nelinistita, iar Franta pare sa fie urmatorul stat pe radarul tuturor, asa ca au loc vanzari ale actiunilor bancilor franceze", a spus un trader din Londra.

Bursele au trecut pe declin dupa ce dimineata se aflau in crestere, sustinute de anuntul de marti al Rezervei Federale (Fed) privind mentinerea pentru cel putin doi ani a dobanzilor la nivelul minim record.

Actiunile de pe bursa din SUA au deschis in scadere miercuri, dupa cresterile de marti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
burse,
Franta,
AAA,
rating
/actualitate/bursele-globale-scad-din-cauza-temerilor-ca-franta-si-ar-putea-pierde-ratingul-aaa-8598352
8598352
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.