Bursele din Asia au scăzut abrupt luni. Euro s-a depreciat puternic faţă de dolar şi yen

Postat la 26 septembrie 2011 11 afişări

Bursele din Asia au scăzut abrupt luni, iar moneda euro s-a depreciat puternic faţă de dolar şi yen, din cauza scepticismului investitorilor privind capacitatea Europei de a ţine sub control criza datoriilor de stat.

Indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei s-a prăbuşit cu 3,5%, la cel mai redus nivel din ultimele 16 luni, iar indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în coborâre cu 2,2%, cu cea mai slabă finalizare din aprilie 2009. Euro a atins minimul ultimilor 10 ani faţă de yen , din cauza absenţei unor detalii sau măsuri concrete cuprinse în planurile liderilor europeni de a împiedica răspândirea crizei şi efectele ei asupra economiei globale. Moneda unică a urcat la un maxim de 1,3585 dolari pe euro, într-o şedinţă volatilă, revenind ulterior la 1,3395 dolari, în coborâre cu 0,8%, aproape de minimul ultimelor opt luni de 1,3382 dolari atins săptămâna trecută.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
bursa,
piata,
depreciere,
euro,
yen
/actualitate/bursele-din-asia-au-scazut-abrupt-luni-euro-s-a-depreciat-puternic-fata-de-dolar-si-yen-8801510
8801510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.