Bursele americane par să termine cea mai slabă săptămână din martie până acum: Indicele bursier Dow Jones a scăzut cu 400 de puncte, iar S&P 500 a pierdut mai mult de 1%

Autor: Dorin Oancea, Mediafax Postat la 30 octombrie 2020 33 afişări

Bursele americane par să termine cea mai slabă săptămână din martie până acum: Indicele bursier Dow Jones a scăzut cu 400 de puncte, iar S&P 500 a pierdut mai mult de 1%

Indicele bursier Dow Jones a scăzut vineri cu 400 de puncte, iar S&P 500 a pierdut mai mult de 1%, Wall Street îndreaptându-se spre cea mai proastă săptămână din martie, relatează CNBC.

Indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 2,5%, influenţat de rezultatele unor companii din tehnologie.

Dow Jones şi S&P 500 au scăzut cu 7,3%, respectiv 6,1% în această săptămână. Nasdaq a pierdut mai mult de 5% în aceeaşi perioadă şi, de asemenea, se îndrepta spre cea mai proastă performanţă săptămânală din martie.

Pieţele au fost influenţate de amânarea discuţiilor, în Congres, pentru un nou pachet d estimulare a economiei. Volatilitatea a fost, de asemenea, crescută, pe măsură ce investitorii s-au confruntat cu creşterea cazurilor noi de coronavirus în SUA şi în străinătate. Media pe şapte zile a noilor cazuri de coronavirus din SUA a atins un nivel record în această săptămână, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. În Europa, Germania şi Franţa anunţă noi măsuri de blocare pentru a stopa răspândirea virusului.

Dow şi S&P 500 sunt, de asemenea, pregătite să înregistreze a doua lună consecutivă de pierderi, pe măsură ce Wall Street încheie un octombrie turbulent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
burse,
wall street,
rezultate,
americane,
par,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.