Bursele americane încearcă să îşi revină: Şedinţa de marţi s-a terminat cu o creştere de 5%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 martie 2020 72 afişări

Bursele americane încearcă să îşi revină: Şedinţa de marţi s-a terminat cu o creştere de 5%

Bursele din SUA au închis şedinţa de marţi pe creştere după ce valoarea acţiunilor a crescut în mod accelerat pe finalul sesiunii de tranzacţionare.

Pieţele globale au încercat ieri să se stabilizeze după pierderile masive înregistrate luni. Guvernele lumii se pregătesc pe rând să lanseze măsuri fiscale pentru a stimula economia în contextul epidemiei de coronavirus.

Indicele S&P 500 a fluctuat pe parcursul şedinţei şi a trecut în teritoriu negativ, însă în ultimele două ore din şedinţa de tranzacţionare a crescut cu 4,9% - cea mai mare valoare de închidere din decembrie 2018.

Aprecierea puternică a acţiunilor vine după o scădere masivă de 7,6% înregistrată luni – cea mai mare scădere înregistrată într-o singură şedinţă după criza financiară globală.

„Vedem totuşi că există riscuri în continuare. Suntem încă într-un mediu foarte volatil. Nu ar trebui să confundăm această creştere cu o revenire totală”, spune Erin Browne, managing director în cadrul Pimco, citat de FT.

 El a mai spus că discuţiile care se poartă acum referitoare la stimuli fiscali ajută pieţele bursiere, inclusiv în SUA.

Bursele din Europa au înregistrata creşteri chiar şi de 4% în timpul şedinţei, dar apoi au închis pe o scădere de 1,1%. Evoluţia vine după „Lunea Neagră”, zi în care au fost declanşate vânzări masive în piaţă din cauza războiului preţurilor declanşat în piaţa petrolului de Arabia Saudită şi Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
sedinta,
inchidere,
burse,
revenire,
americane,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.