Burse în valoare de 18.180 de euro, la Institutul Cultural Român. Înscrierile se fac până pe 11 decembrie

Autor: Departamentul Life Postat la 17 noiembrie 2015 51 afişări

Institutul Cultural Român oferă două burse "Constantin Brâncuşi" şi două burse "George Enescu", în valoare totală de 18.180 de euro, cu o durată de câte trei luni, în vederea desfăşurării unor proiecte artistice în atelierul închiriat de România la Cité Internationale des Arts din Paris.

Valoarea unei burse este de 4.545 de euro, pentru cele trei luni, iar selecţia este făcută de o comisie independentă de specialişti, în baza unui dosar de candidatură, trimis spre validare şi comisiei de admitere de la Cité Internationale des Arts.

Bursele "Constantin Brâncuşi" se desfăşoară în perioada mai - iulie şi noiembrie - ianuarie, iar bursele "George Enescu", în perioada februarie - aprilie şi august - octombrie.

Domeniile pentru care se organizează evaluarea şi selecţia sunt muzică şi muzicologie, pentru bursele "George Enescu", şi arte plastice şi vizuale, pentru stagiile "Constantin Brâncuşi".

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 11 decembrie, iar proiectele de cercetare vor fi redactate atât în limba română, cât şi în limba franceză, informează Institutul Cultural Român.

Obiectivul principal al acestui program este introducerea artiştilor români în circuitul valorilor europene, prin oferirea unei şanse de a lucra într-un mediu artistic internaţional, în arte plastice şi muzică. Programul se adresează artiştilor plastici şi muzicienilor români cu studii universitare de specialitate încheiate cu performanţe recunoscute în domeniu.

Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul icr.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/burse-in-valoare-de-18-180-de-euro-la-institutul-cultural-roman-inscrierile-se-fac-pana-pe-11-decembrie-14889836
14889836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.