Sfaturi preţioase de la cinci giganţi din tehnologie. Cum să devii un antreprenor de succes

Postat la 17 noiembrie 2015 196 afişări

Sfaturi preţioase de la cinci giganţi din tehnologie. Cum să devii un antreprenor de succes

De ce ai nevoie pentru a deveni un antreprenor de succes? Cum poţi construi un brand global de la zero precum Instagram, Kickstarter sau Wikipedia?

De căteva luni cei de la BBC au pornit o serie numită "CEO Secrets" în care şefi de companii dezvăluie secretele şi sfaturile lor pentru a dezvolta un business de succes.

Jimmy Wales, co-fondatorul Wikipedia, enciclopedia online, crede în eşec. Nu-ţi investii toţi bani într-un singur lucru "Oferă-ţi spaţiu pentru un restart", a spus el. Este cunoscut faptul că Wales a fost implicat în mai multe afaceri care au eşuat înainte ca Wikipedia să devină un succes.

Nicolas Brusson, co-fondatorul BlaBlaCar, compania de ride-sharing, este de părere că nu ar trebui să apleci urechea la tot ce zic critici. "O să dai peste mulţi investitori care o să-ţi zică să te gândeşti la piaţă. Dar dacă faci ceva cu adevărat nou, piaţa aceea nu există, de aceea vei fi nevoit să-ţi creezi propria piaţă" spune el.

Yancey Strickler, co-fondatorul Kickstarter, este de părere că integritatea şi creativitatea sunt totul. "Urămereşte o cauză de care eşti mândru, o cauză în care crezi şi este corectă din punct de vedere moral", spune Strickler. Google a adoptat zicala faimosă "Don't be evil", la care a renunţat odată cu reorganizarea sub pălăria Alphabet, iar Facebook vrea să "conecteze întreaga planetă".

Co-fondatorul Instagram, Mike Krieger, sfătuieşte tinerii să nu muncească prea mult. " Fă-ţi timp pentru tine, să faci exerciţii fizice, sună banal, dar acest lucru face o diferenţă uriaşă", a spus el. "În primele zile lucram între 12 şi 14 ore pe zi, lucru care ne-a surmenat foarte tare, iar rezultatele nu erau pe măsură", a adăugat el. De asemenea, Krieger crede că este foarte important cu cine alegi să faci afaceri "Trebuie să lucrezi cu cineva în care ai mare încredere", a mai spus el.

"Este foarte important să identifici punctele principale dintr-un proiect şi să le rezolvi pe rând. Munca poate deveni compleşitoare altfel", a declarat Sean Rad, fondatorul Tinder, aplicaţia de dating. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sfaturi-pretioase-de-la-cinci-giganti-din-tehnologie-cum-sa-devii-un-antreprenor-de-succes-14889590
14889590
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.