Bursă: Operatorul de telecomunicaţii Digi raportează un profit net de 26 mil. euro în T1/2024 la vânzări de 445 mil. euro

Autor: Liviu Popescu Postat la 15 mai 2024 13 afişări

Bursă: Operatorul de telecomunicaţii Digi raportează un profit net de 26 mil. euro în T1/2024 la vânzări de 445 mil. euro

Operatorul de telecomunicaţii Digi (simbol bursier DIGI), ale cărei acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal bursier BET, a raportat un profit net de 25,6 mil. euro în primul trimestru din 2024, comparative cu 10,8 mil. euro în acelaşi trimestru din 2023, în timp ce vânzările au urcat la 445 mil. euro de la 395 mil. euro. EBITDA ajustată a fost de 163 mil. euro.

„Pieţele noastre cheie, România şi Spania, şi-au menţinut performanţele solide şi ne-au permis să atingem o bornă istorică de 25 de milioane de clienţi deserviţi, pe toate cele trei pieţe în care activăm. Această creştere importantă din primele trei luni ale anului a fost determinată de segmentul nostru de telecomunicaţii mobile din Spania care a crescut cu 23,6% ajungând la 5 milioane clienti. În paralel, segmentul de internet fix din Spania a înregistrat o creştere accelerată cu 56,7%, deservind acum 1,5 milioane de utilizatori. Utilizatorii români de telefonie mobilă au depăşit 6 milioane, o creştere de 16,3% faţă de anul anterior. Aceste cifre indică un nou an de creştere anticipată, care corespunde aşteptărilor şi capacităţii noastre de a răspunde nevoilor în evoluţie ale consumatorilor într-un context competitiv. Ne angajăm să continuăm tradiţia de a oferi calitate superioară la preţuri accesibile pe pieţele europene dinamice, inclusiv în regiunile consolidate şi pe pieţele noi din Belgia şi Portugalia, unde ne pregătim pentru lansarea serviciilor”, spune Serghei Bulgac, CEO Digi, într-un comunicat de presă.

În T1 2024, Digi Communications a avut o creştere anuală de 14,3%, de aproape 25 de milioane de RGU (revenue generated units – n.red) în România, Spania şi Italia.

În România, segmentul de servicii de telefonie mobilă a ajuns la 6 milioane de RGU în T1 2024, plus 16,3% faţă de T1 2023. Serviciile de internet fix au înregistrat o creştere de 7,8% în T1 2024 comparativ cu anul trecut, până la 4,7 milioane de RGU, în timp ce segmentul de servicii de televiziune cu plată (cablu şi satelit) a înregistrat o creştere de 3,8% comparativ cu T1 2023, până la 5,7 milioane de RGU. Împreună cu serviciile de telefonie fixă, numărul total de RGU de pe piaţa din România s-a ridicat la 17,3 milioane de clienţi la sfârşitul lui T1 2024, o creştere de 8,5% în comparaţie cu anul precedent.

În Spania numărul de utilizatori de servicii fixe, internet şi telefonie mobilă a crescut cu cu 31,5% faţă de T1 2023 la 7 milioane de RGU. Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 23,6%, ajungând la 5 milioane de RGU, în timp ce numărul utilizatorilor de servicii de internet fix a crescut cu 56,7%, ajungând la 1,5 milioane.

În Italia, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 18,2% faţă de anul precedent, ajungând la 435.000 de RGU la sfârşitul lui T1 2024.

„Privind în perspectivă, iniţiativele strategice ale Digi în Portugalia şi Belgia facilitează procesul ulterior de expansiune. Subsidiarele locale ale Digi se pregătesc să lanseze servicii comerciale pe aceste două pieţe în 2024. În aprilie 2024, Digi Spania a anunţat vânzarea reţelei sale de fibră optică de acces la domiciliu (FTTH) din 12 provincii către Sota Investments Spain OpCo, S.L.U., administrată de un consorţiu format din Macquarie Capital, abrdn şi Arjun Infrastructure Partners. Evaluată la o valoare de până la 750 de milioane de euro, această vânzare va îmbunătăţi lichidităţile Digi Spania şi va permite continuarea investiţiilor în extinderea reţelei. Tranzacţia, care cuprinde aproximativ 4,25 milioane de locuinţe, cu planuri de extindere la 6 milioane de locuinţe în termen de trei ani, aşteaptă autorizarea necesară pentru investiţiile străine directe şi aprobarea privind controlul concentrărilor economice”, se arată în comunicatul de presă.

Digi are o capitalizare bursieră de 5,92 mld. Lei. De la începutul anului 2024 acţiunile s-au apreciat cu 35%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecomunicatii,
operator,
profit net,
raportare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.