Bursa de la Londra se pregăteşte să vândă Borsa Italiana către Euronext pentru 4,5 miliarde de euro

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 09 octombrie 2020 41 afişări

Bursa de la Londra se pregăteşte să vândă Borsa Italiana către Euronext pentru 4,5 miliarde de euro

London Stock Exchange (LSE) a decis să vândă Borsa Italiana către operatorul bursier Euronext pentru 4,5 miliarde de euro, potrivit CNBC.

Anunţul vine după ce LSE a ajuns la un acord de achiziţie cu furnizorul de date Refinitiv, în valoare de 22,9 miliarde de euro. Comisia Europeană, braţul executiv al UE, a deschis o investigaţie asupra termenilor din cadrul tranzacţiei.

Vânzarea bursei de la Milano depinde, printre altele, de finalizarea tranzacţiei cu Refinitiv.  LSE a declarat că acordul cu Refinitiv va fi semnat la sfârşitul lui 2020 sau la începutul lui 2021, în timp ce tranzacţia cu Borsa Italiana se va finaliza în prima jumătate a anului viitor.

Acţiunile LSE au crescut cu 0,2% la începutul şedinţei de tranzacţionare, în timp ce Euronext a raportat un plus de 0,7% după anunţ.

Vânzarea Borsa Italiana către Euronext este văzută cu ochi critici în spaţiul politic italian datorită faptului că bursa deţine peste 60% din MTS, platformă ce gestionează tranzacţiile electronice ale obligaţiunilor guvernamentale din Italia.

Euronext colaborează cu Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă italiană, şi agenţia de stat CDP pentru a obţine sprijinul guvernului de la Roma.

Intesa Sanpaolo România a obţinut în 2019 un câştig net de 12 milioane de euro, mult peste profitul din 2018, de doar 1 milion de euro, îmbunătăţirea fiind influenţată de creşterea veniturilor operaţionale şi diminuarea cheltuielilor operaţionale, conform datelor publicate la Milano.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
londra,
vanzare,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.