Bursă: ASF dă undă verde ofertei publice iniţiale privind listarea la BVB a 28,5% din capitalul JT Grup Oil, distribuitor de carburanţi din Năvodari. Data începerii ofertei: 28 mai

Autor: Cristina Bellu Postat la 24 mai 2024 98 afişări

Bursă: ASF dă undă verde ofertei publice iniţiale privind listarea la BVB a 28,5% din capitalul JT Grup Oil, distribuitor de carburanţi din Năvodari. Data începerii ofertei: 28 mai

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul privind oferta publică iniţială de vânzare a 10 milioane de acţiuni în vederea listării JT Grup Oil, companie de distribuţie de carburanţi din Năvodari, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, piaţa AeRO.

Oferta se va derula în perioada 28 mai - 10 iunie, iar intermediarul ofertei este societatea S.S.I.F. INTERDEALER CAPITAL INVEST S.A. Odată cu deschiderea ofertei publice în cadrul sistemului multilateral operat de Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul „JTG”, anunţă compania.

JT Grup Oil va emite 10.000.000 de acţiuni ordinare noi ca urmare a hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor de majorare a capitalului social. Valoarea unei acţiuni rezultată în baza raportului de evaluare este de 7,38 lei/acţiune, iar preţul de ofertă la care vor fi tranzacţionate acţiunile este de 6,50 lei per acţiune.

Pentru cererile depuse în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei de ofertă, investitorii vor beneficia de o reducere de 16% din preţul de ofertă şi astfel vor putea subscrie la preţul de 5,46 lei/acţiune.  

Potrivit prospectului, oferta publică este adresată investitorilor instituţionali şi de retail, investiţia minimă fiind de 300 de acţiuni. Alocarea acţiunilor se va face în ordinea subscrierilor, iar în cazul unei suprasubscrieri, metoda de alocare va fi „pro-rata”.

În urma listării, capitalul social al JT Grup Oil urmează să se majoreze cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care grupul intenţionează să o investească în noi proiecte şi tehnologii pentru eficientizarea operaţiunilor şi în dezvoltarea şi extinderea gamei de servicii.

„Prin listarea pe piaţa bursieră vom majora capitalul social cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care o vom aloca în dezvoltarea unor noi linii de business. Pe lângă distribuirea de dividende sub formă de numerar, avem în plan, în cazul în care performanţele înregistrate anual ne vor permite acest lucru, şi distribuirea dividendelor sub formă de acţiuni gratuite.”, punctează Bogdan Aldea, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Directorul General al JT Grup Oil S.A.

În prezent, JT Grup Oil dezvoltă JT Terminal, cel mai nou terminal de produse petroliere lichide de la Marea Neagră. Investiţia în proiect se ridică la 25 milioane de euro şi este finanţată integral din trei surse: capital propriu, linie de credit la Unicredit Bank în valoare de 9 milioane de euro şi un grant de infrastructură mare de 11,5 milioane de euro.

În ultimii zece ani, afacerile companiei au crescut constant, de la 136 milioane lei în 2014 la aproape 300 milioane lei în 2023.

”Bazându-ne pe aceste cifre, din 2025 previziunile noastre arată o creştere a cantităţii vândute de la 50 de mii de tone la 500 de mii de tone anual, care va genera o multiplicare a cifrei de afaceri de aproximativ 10 ori, de la 300 milioane lei până la aproximativ 3 miliarde lei. De asemenea, ne aşteptăm ca profitul să înregistreze o evoluţie constantă având în vedere deţinerea propriului terminal, care va fi complet funcţional până la finalul acestui an. Creşterea profitului la aproximativ 80 milioane lei va fi generată de două surse suplimentare de venit, respectiv serviciile prestate în cadrul JT Terminal şi activitatea de trading pe JT Grup Oil S.A.”, adaugă Steluţa Lebidov, CFO, JT Gup Oil.

Fondată in 2001, JT Grup Oil S.A. este una dintre cele mai importante companii care activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi şi dezvoltatorul primului terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanţa. În perioada 2004-2005, a construit un terminal de bitum la Medgidia, pe care l-a vândut la scurt timp după recepţie, iar banii obţinuţi în urma vânzării au fost investiţi în dezvoltarea reţelei de distribuţie de carburanţi. În 2008, compania a început să dezvolte reţeaua de distribuţie şi a introdus pe piaţă peste 250 de rezervoare dotate cu pompe şi indicatori de nivel. Din 2023, JT Grup Oil S.A. şi-a diversificat gama de produse, şi a accesat segmentul de motorină fără acciză, care deserveşte vasele comerciale pentru porturile Midia şi Constanţa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JT Grup Oil,
capital,
carburanti,
listare,
publicare,
bursa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.