Buncarul cu aur pazit de Isarescu: tezaurul este in subsolul BNR

Postat la 09 iulie 2010 40 afişări

Un grup de 20 de persoane, sefi de publicatii, intra in sala Tezaurului din incinta Bancii Nationale a Romaniei, situata in aripa veche a sediului bancii centrale din strada Lipscani, undeva in subsolurile cladirii. Accesul se face trecand de o usa metalica de cativa metri, de grosimea unui om, care pare facuta acum 100 de ani.

Usa se deschide cu chei, niciuna dintre ele nefiind in posesia guvernatorului BNR Mugur Isarescu. In jur sunt lingouri de aur de 12 kilograme pe care este inscriptionat numele BNR, majoritatea de productie romaneasca, monede si "cocosei" in saculeti, aur mult, pus in stive, ca in filme. Asemenea lingouri sunt recunoscute oriunde in lume, fara alte teste de puritate. Norocosii jurnalisti au vazut vinerea trecuta doar o parte din Tezaurul BNR, e drept ca cea mai importanta, care in total cantareste 103,7 tone de aur, potrivit datelor oficiale, ceea ce inseamna o valoare de 3,372 miliarde euro.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BNR,
tezaur,
Isarescu,
subsol,
aur
/actualitate/buncarul-cu-aur-pazit-de-isarescu-tezaurul-este-in-subsolul-bnr-6528580
6528580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.