Bulgaria se alatura operatiunilor NATO din Libia cu o fregata

Postat la 30 martie 2011 13 afişări

Bulgaria a anuntat miercuri ca va participa cu o fregata la operatiunile NATO de impunere a unui embargo asupra armelor impotriva Libiei.

Fregata Drazki, cu 160 de oameni la bord, a fost mandatata sa se alature fortelor NATO din largul coastelor Libiei, la 15 aprilie, pentru o perioada de pana la trei luni, a anuntat serviciul de presa al Guvernului. Misiunile sale vor fi sa "pazeasca, escorteze, controleze, respinga sau sa retina nave, conform Rezolutiilor 1.970 si 1.973 ale Consiliului de Securitate al ONU", care prevad un embargo asupra armelor, potrivit Guvernului. In pofida faptului ca mandatul acesteia este de trei luni, fregata nu ar trebui sa ramana in Mediterana mai mult de o luna, dupa care va fi inlocuita de o alta nava NATO, a declarat, marti, ministrul Apararii, Aniu Anghelov, la prezentarea hotararii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
libia,
bulgaria,
NATO,
fregata
/actualitate/bulgaria-se-alatura-operatiunilor-nato-din-libia-cu-o-fregata-8113177
8113177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.