Bulgaria renunţă la planurile de a construi centrala nucleară de la Belene

Postat la 29 martie 2012 17 afişări

Bulgaria a renunţat la planurile pentru centrala nucleară de la Belene, cu o capacitate de 2.000 de MW, şi va construi în schimb o centrală pe gaze naturale, a declarat, miercuri, la un post de radio local, un secretar de stat din Ministerul de Finanţe.

Proiectul Belene nu a reuşit să atragă suficient interes din partea investitorilor privaţi în ultimii trei ani, după ce grupul german RWE s-a retras în 2009 din cauza temerilor legate de finanţare. Premierul bulgar, Boiko Borisov, a afirmat în numeroase rânduri că proiectul nu va continua dacă nu va reuşi să atragă investitori occidentali. "Centrala nucleară de la Belene nu va fi construită, iar în loc va fi construită o centrală pe gaze naturale", a spus secretarul de stat din Ministerul de Finanţe Vladislav Goranov la postul naţional de radio.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
energie,
belene,
centrala nucleara
/actualitate/bulgaria-renunta-la-planurile-de-a-construi-centrala-nucleara-de-la-belene-9449116
9449116
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.