Bulgaria nu va gazdui elemente ale scutului antiracheta, anunta ministrul Apararii

Postat la 06 mai 2011 11 afişări

Bulgaria nu va gazdui elemente ale scutului antiracheta al Statelor Unite si al NATO in Europa, cel putin pentru moment, a anuntat ministrul bulgar al Apararii, Aniu Anghelov.

"Singura participare sigura a Bulgariei la crearea scutului antiracheta al NATO in Europa este partea noastra proportionala la finantarea sa. Nu au existat discutii specifice pentru mai mult decat atat, desi Bulgaria si-a declarat disponibilitatea", a precizat generalul Anghelov, conform site-ului Novinite.com. Comentariile sale intervin la cateva zile dupa ce Statele Unite si Romania au ales baza aeriana de la Deveselu, pentru a gazdui elemente ale scutului antiracheta. In urma cu un an, subsecretarul de Stat american pentru controlul armamentelor si securitate internationala, Ellen Tauscher, a declarat ca Statele Unite nu au cerut Bulgariei sa gazduiasca pe teritoriul sau elemente ale scutului antiracheta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bulgaria-nu-va-gazdui-elemente-ale-scutului-antiracheta-anunta-ministrul-apararii-8235024
8235024
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.