Budăi anunţă semnarea ordonanţei privind majorarea alocaţiilor pentru copii şi a pensiei minime

Autor: Andreea Tobias Postat la 09 decembrie 2021 292 afişări

Ministrul Muncii Marius Budăi anunţă semnarea ordonanţei privind majorarea alocaţiilor pentru copii şi a pensiei minime. În ce priveşte banii pe care pensionarii ar urma să îi primească în ianuarie, Budăi spune că există discuţii despre forma finală a deciziei.

Budăi anunţă semnarea ordonanţei privind majorarea alocaţiilor pentru copii şi a pensiei minime

Prima ordonanţă semnată se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost negociată în programul de guvernare.

„Ordonanţa care a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi atunci când va primi avizul va fi promovată în şedinţa de Guvern”, declară Budăi.

Cea de-a doua ordonanţă se referă la majorarea pensiei minime de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va creşte de la 1.442 lei la 1.586 lei.

Întrebat ce se întâmplă în coaliţie în legătură cu a 13-a pensie care ar urma să fie acordată pensionarilor care au venituri sub 1.600 de lei, ministrul Muncii a ţinut să precizeze că nu este vorba despre 13-a pensie, ci despre o sumă de bani care se va acorda o singură dată, în luna ianuarie, astfel încât cei cu pensii mai mici să fie protejaţi în faţa valului de scumpiri.

„În momentul în care se va lua decizia pentru forma finală în coaliţie, cu siguranţă vom anunţa public”, susţine ministrul.

Întrebat dacă există dispute în coaliţie în legătură cu acest subiect, cu atât mai mult cu cât deficitul ar fi destul de mare, şi dacă există şi varianta potrivit căreia oamenii să nu mai primească, Budăi a răspuns că există discuţii pentru forma finală a deciziei, nu dacă se vor da banii sau nu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
budăi,
pensii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.