Bucuria guvernului după demiterea lui Kovesi n-a fost de lungă durată. BNR anunţă SFÂRŞITUL petrecerii pentru Dragnea şi Dăncilă

Postat la 15 iulie 2018 4366 afişări

Creanţele financiare - sumele de încasat - ale sectorului Administraţii Publice au scăzut, ca pondere în PIB, în trimestrul I 2018, în timp ce titlurile de natura datoriilor au crescut, „pe fondul unei colectări mai reduse de taxe şi impozite”, reiese din datele Băncii Naţionale a României - BNR.

Bucuria guvernului după demiterea lui Kovesi n-a fost de lungă durată. BNR anunţă SFÂRŞITUL petrecerii pentru Dragnea şi Dăncilă

 

„Creanţele financiare ale sectorului Administraţii Publice (n.n.- care înglobează administraţia centrală şi administraţiile locale), exprimate ca pondere în Produsul Intern Brut, au scăzut cu 3,4 puncte procentuale, ajungând la valoarea de 21,2%. Deţinerile de acţiuni şi alte participaţii ale statului s-au diminuat cu 1,2 puncte procentuale, ajungând la nivelul de 8,2% din PIB”, arată un raport al BNR.

 

De asemenea, „depozitele şi numerarul administraţiei publice au scăzut cu 1,9 puncte procentuale, până la 6% din PIB, pe seama plăţilor de rate şi dobânzi în contul datoriei publice şi a cheltuielilor curente, iar poziţia alte conturi de primit a scăzut cu 0,3 puncte procentuale, ajungând la un nivel de 6,2% din PIB, în principal pe fondul unei colectări mai reduse de taxe şi impozite”.

 

De cealaltă parte, angajamentele financiare ale sectorului Administraţii publice au scăzut ca pondere în produsul intern brut, atingând un nivel de 42%, faţă de 43,8% din PIB. „Titlurile de natura datoriei, în lei şi valută, au crescut, ca pondere în PIB, cu 0,1 puncte procentuale, ajungând la un nivel de 27,6% din PIB”, arată datele BNR.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.