Bucureşti: Primăria Sectorului 2, în conflict cu compania de salubrizare

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 martie 2021 88 afişări

Primăria Sectorului 2 din Bucureşti este în conflict cu compania de salubrizare care face curăţenie în zonă. Părţile se confruntă în instanţă, iar ultima decizie a judecătorului este în favoarea Primăriei, anunţă primarul Radu Mihaiu pe Facebook.

Bucureşti: Primăria Sectorului 2, în conflict cu compania de salubrizare

După alegerile locale, noii edili au încercat să renunţe la contractul de exclusivitate pe care compania de salubrizare îl deţine pentru curăţenia în Sectorul 2, dar instanţa a respins demersul.

Totuşi, în urma deciziei judecătoreşti, Primăria Sectorului 2 a obţinut dreptul de a face unele modificări în contract.

„Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în procesul privind actul adiţional numărul 62 din contractul cu Supercom. Sună benign şi plictisitor, dar această decizie are implicaţii majore. Primul efect e că rămâne valabilă exclusivitatea Supercom-ului în Sectorul 2. Sunt multe argumente pro şi contra acestui fapt, dar deciziile judecătoreşti se execută, nu se discută. Fie că ne convine, fie că nu, până nu se va finaliza o nouă licitaţie, vom rămâne cu acest operator de salubritate. Al doilea efect e că din acest moment avem opţiunea să încheiem acte adiţionale noi, în litera legii. Tarifele la care lucrăm acum pot fi incluse în contract, astfel încât noul sistem să fie bătut în cuie. Putem adăuga la planul de curăţenie străzile noi sau aleile care nu au fost cuprinse la ultima actualizare, astfel încât să putem igieniza întreg sectorul. Putem corecta anomalii precum costul prohibitiv pentru spălarea străzilor. Putem inclusiv să adăugăm operaţiuni noi, dacă avem nevoie. Nu e o lume perfectă, dar măcar acum ştim clar cu ce instrumente lucrăm. Ne vom folosi de ele să actualizăm serviciile de salubrizare, de data aceasta în interesul cetăţenilor!”, a explicat primarul Radu Mihaiu în luna februarie.

Ulterior, unele modificări anunţate de primar au fost adoptate de Consiliul Local. Compania de salubrizare a atacat decizia în instanţă şi a pierdut, a dezvăluit Radu Mihaiu.

„Imperiul contraatacă, dar loveşte pe lângă. Supercom ne dă în judecată la fiecare pas. Au cerut suspendarea hotărârilor consiliului local care introduc noua filosofie de gestionare a gunoiului. Ar fi vrut să rămână totul ca până acum, că le mergea tare bine. Însă instanţa a zis NU şi le-a respins cererea. Mergem înainte”, a anunţat joi, primarul Sectorului 2.

Radu Mihaiu a câştigat alegerile locale promiţând, printre altele, revizuirea contractului cu operatorul de salubrizare şi ieftinirea serviciilor plătite de populaţie pentru acest serviciu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sectorul 2,
companie,
salubrizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.