Bucureştencele din Sectorul 1 pot face mamografie şi ecografie mamară gratuit timp de o lună

Autor: Laura Buciu Postat la 17 octombrie 2022 300 afişări

Începând de luni, până pe 17 noiembrie, bucureştencele din Sectorul 1 au acces gratuit la serviciile de mamografie şi ecografie mamară, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, anunţă primarul Clotilde Armand.

Bucureştencele din Sectorul 1 pot face mamografie şi ecografie mamară gratuit timp de o lună

„Îmi doresc ca în Sectorul 1 să prevenim şi să reducem cazurile de cancer la sân în rândul femeilor. Pentru al doilea an consecutiv oferim gratuit, timp de o lună, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, servicii complete de investigaţii, consult şi consiliere de specialitate. Astfel, în perioada 17 octombrie-17 noiembrie 2022, toate femeile cu vârsta cuprinsă între 20 şi 69 ani, cu domiciliul în Sectorul 1, au acces gratuit la serviciile de mamografie şi ecografie mamară oferite de Complexul Multifuncţional Caraiman (Str. Caraiman nr. 33A)”, spune primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Centrul medical aflat în administrarea Primăriei Sectorului 1 dispune de un mamograf de ultimă generaţie care efectuează mamografii 3D cu tomosinteză.

Pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 20 şi 50 ani se recomandă efectuarea iniţial a unei ecografii mamare, iar dacă este cazul, la indicaţia medicului specialist, se poate efectua o mamografie pentru a clarifica anumite aspecte relevate de ecografia mamară. Femeile cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 ani, care nu au efectuat o mamografie în ultimii doi ani, sunt aşteptate în serviciul de radiologie-imagistică pentru a beneficia de efectuarea mamografiei, gratuit, în această perioadă.

După eliberarea rezultatelor de la ecografia mamară şi/sau a mamografiei, femeile vor beneficia de servicii de consiliere şi consult senologic prin cabinetul de obstetrică – ginecologie.

Mamografiile se fac în zilele de marţi, miercuri şi joi, între orele 09:00 – 13:00. Ecografiile mamare se efectuează în zilele de luni orele 09:00 – 13:00, 15:00 – 18:30 şi joi orele 15:00 – 18:00. Consilierea şi consultul senologic au loc la cabinetul de obstetrică – ginecologie, în zilele de marţi, miercuri şi joi, între orele 09:00 – 15:00, toate în baza unei programări telefonice.

„În fiecare an, în luna octombrie marcăm luna conştientizării şi prevenţiei cancerului de sân. Am decis să reluăm campania de anul trecut- ”Cancerul poate fi prevenit! Campanie de informare şi prevenţie a cancerului de sân”-, pentru că statisticile nu sunt deloc încurajatoare. România se află în continuare pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene la testarea pentru cancerul la sân, în condiţiile în care această boală este una dintre principalele cauze de deces în rândul femeilor. Îmi doresc ca doamnele şi domnişoarele din Sectorul 1 să conştientizeze împortanţa realizării periodice a acestor investigaţii medicale, pentru că un cancer descoperit la timp poate fi tratat şi vindecat, iar uneori poate face diferenţa între viaţă şi moarte”, mai spune edilul.

În paralel, tot prin Complexul Multifuncţional Caraiman este desfăşurată o campanie gratuită de screening pentru cancerul de col uterin destinată femeilor cu domiciliul în Sectorul 1, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 65 ani. Pentru aceste investigaţii nu este nevoie de biletul de trimitere de la medicul de familie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mamografie,
ecografie,
clotilde armand

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.