BRM vrea să coteze gazul

Autor: Mediafax Postat la 04 februarie 2013 17 afişări

Bursa Română de Mărfuri (BRM) spune că deţine singura platformă pe care companiile o pot utiliza pentru comercializarea gazelor naturale şi solicită autorităţilor să evite crearea „unor monopoluri artificiale şi ineficiente“ prin desemnarea unei singure entităţi care să deruleze astfel de tranzacţii.

BRM vrea să coteze gazul

Bursa Română de Mărfuri (BRM) spune că deţine singura platformă pe care companiile o pot utiliza pentru comercializarea gazelor naturale şi solicită autorităţilor să evite crearea „unor monopoluri artificiale şi ineficiente“ prin desemnarea unei singure entităţi care să deruleze astfel de tranzacţii. „Deţinem un sistem de ultimă generaţie pentru tranzacţionarea gazelor. Acesta este complet digitalizat şi dotat cu un sistem de securitate performant. (...) Avem convingerea că autorităţile vor acţiona în sensul evitării unor monopoluri artificiale şi ineficiente, recunoscând realităţile din piaţă şi permiţând traderilor să interacţioneze în mod optim, fără a genera distorsiuni ale preţurilor sau suspiciuni de practici netransparente“, a declarat într-un comunicat preşedintele BRM, Septimiu Stoica. Bursa de energie OPCOM, deţinută de companiua de stat Transelectrica, încearcă de mai mulţi ani să creeze o platformă de tranzacţionare a gazelor.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/brm-vrea-sa-coteze-gazul-10541705
10541705
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.