BREXITUL intră în cea de-a doua etapă a negocierilor. "Au fost înregistrate progrese suficiente"

Postat la 08 decembrie 2017 50 afişări

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat, vineri, că "au fost înregistrate progrese suficiente" privind negocierile de Brexit, astfel că discuţiile cu Marea Britanie pot avansa la următoarea fază, relatează site-ul BBC News.

BREXITUL intră în cea de-a doua etapă a negocierilor. "Au fost înregistrate progrese suficiente"

"Aş dori să-i mulţumesc premierului (britanic) pentru hotărârea acesteia. Am înregistrat progresul de care aveam nevoie. Doamna May m-a asigurat că noul text are sprijinul guvernului britanic. Acordul este desigur un compromis, este rezultatul unor discuţii lungi şi intense. Fiecare parte a arătat adaptabilitate şi dorinţă de compromis", a spus Juncker, în cadrul unei conferinţe de presă comune la Bruxelles cu Theresa May.

Prin intermediul unui comunicat, "Comisia Europeană recomandă Consiliului European să concluzioneze că s-au înregistrat progrese suficiente în prima etapă a negocierilor privind Articolului 50 cu Marea Britanie".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.