Brexitul a început să îşi facă simţite efectele: Banca Angliei şi-a redus prognoza de creştere economică

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 31 ianuarie 2020 95 afişări

Brexitul a început să îşi facă simţite efectele: Banca Angliei şi-a redus prognoza de creştere economică

La doar câteva ore de ieşirea oficială a Marii Britanii din Uniunea Europeană, Banca Angliei şi-a redus prognoza de creştere economică până la un ritm de 1,1%, care se va menţine pentru următorii trei ani, scrie Financial Times.

Acesta se află sub nivelul de creştere targetat de cancelarul Sajid Javid, a carui iniţiativă presupunea o creştere substanţială de 2,8%.

Noua prognoză reflectă îngrijorările legate de efectele economice ale definitivării fenomenului Brexit, pe care le împărtăşesc atât analiştii economici cât şi jumătate din populaţia Regatului Unit, care s-a pronunţat ferm împotriva taberei lui Boris Johnson şi Nigel Farage, arhitecţii „divorţului”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.