BREAKING: Un mare retailer online din România a fost amendat cu 1,6 mil. lei de Consiliul Concurenţei

Postat la 07 ianuarie 2019 256 afişări

Consiliul Concurenţei a sancţionat compania Corsar Online SRL, care operează magazinul online cel.ro, cu aproximativ 1,6 mil. lei pentru că nu a aşteptat aprobarea autorităţii pentru a demara efectiv preluarea a trei magazine online în urmă cu aproape trei ani de zile.

BREAKING: Un mare retailer online din România a fost amendat cu 1,6 mil. lei de Consiliul Concurenţei

„În cadrul analizei modalităţii prin care Corsar a preluat controlul aupra domeniilor de internet marketonline.ro, mediadot.ro şi azerty.ro, autoritatea de concurenţă a constatat că operaţiunea a fost pusă în aplicare înainte de a primi autorizarea din partea Consiliului Concurenţei, prin listarea pe cele trei site-uri a ofertei de produse aparţinând Corsar, precum şi procesarea şi livrarea produselor către clienţi”, conform unui anunţ al Concurenţei.

 

ZF a scris în exclusivitate în mai 2016 despre negocierile cel.ro pentru achiziţia celor trei domenii, iar în august a arătat, printr-un nou articol, că tranzacţiile au fost perfectate. Reprezentanţii cel.ro nu au comentat la vremea respectivă informaţiile ZF.

 

„Conform legislaţiei în domeniu, orice operaţiune de concentrare economică (fuziuni, achiziţii, preluarea de control), în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 euro, trebuie notificată Autorităţii de Concurenţă înainte de a fi pusă în aplicare.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.