LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

BREAKING: Situaţie teribilă pentru românca din Guvernul Franţei! S-a ajuns deja la Emmanuel Macron. Prima reacţie

Postat la 19 octombrie 2018 246 afişări

Roxana Mărăcineanu, vicecampioana olimpică la înot de origine română ajunsă Ministru al Tineretului şi Sportului în Franţa, se află în mijlocul primei situaţii complicate de când a preluat mandatul. Vineri, 357 de sportivi, printre care mulţi campioni olimpici şi mondiali, au trimis o scrisoare deschisă către preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în care cer intervenţia acestuia într-o problemă delicată.

BREAKING: Situaţie teribilă pentru românca din Guvernul Franţei! S-a ajuns deja la Emmanuel Macron. Prima reacţie

Legea finanţelor din 2019 spune că bugetul pentru sport a fost redus cu 30 de milioane de euro, ajungând la "doar" 451 de milioane de euro, iar premierul Franţei i-a cerut Roxanei Mărăcineanu suspendarea a 1.600 de posturi până în 2022. Când au aflat, sportivii de top ai Franţei, în frunte cu handbalistul Nikola Karabatic şi biatlonistul Martin Fourcade, au făcut ochii mari.

Apoi s-au unit şi au transmis, prin intermediul Le Parisien, o scrisoare deschisă: "Noi, sportivii şi sportivele de mare înaltă performanţă, suntem foarte îngrijoraţi. Anunţul privind suspendarea a 1.600 cadre tehnice de stat de acum până în 2022, reducerea bugetului pentru sport în 2019 sunt contradictorii cu obiectivul de performanţă aşteptat şi dezastruoase pentru moştenirea care va rămâne noilor generaţii", se arată în mesajul transmis la unison de sportivii francezi.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.