BREAKING NEWS: Senatul a adoptat OUG 114 care introduce „taxa pe lăcomie” pentru bănci

Postat la 04 martie 2019 312 afişări

Senatul a adoptat, tacit, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 care introduce măsuri fiscale, printre care se numără şi „taxa pe lăcomie” pentru bănci. Propunerea legislativă a trecut de Senat fără raportul Comisiei de buget.

BREAKING NEWS: Senatul a adoptat OUG 114 care introduce „taxa pe lăcomie” pentru bănci

Astfel, ordonanţa de urgenţă 114/20018 care introduce măsuri fiscale va fi dezbătută şi adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Termenul de adoptare tacită pentru OUG 114/2018 s-a împlinit vineri, 1 martie, iar Comisia pentru buget a Senatului a amânat dezbaterea şi adoptarea unui raport pentru proiect în şedinţa de marţi. Este a doua oară când Comisia pentru buget ia decizia să amâne discuţiile asupra proiectului. Solicitarea amânării în ultima şedinţă a venit din partea ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a motivat că au fost depuse multe amendamente, chiar şi cu câteva minute înainte de şedinţă.

Senatorii PNL şi USR au solicitat, în plenul de miercuri, prelungirea termenului de adoptare tacită a Ordonanţei, însă majoritatea parlamentară s-a opus. După refuzul PSD-ALDE, Opoziţia s-a retras din plen, şedinţa fiind sistată din lipsă de cvorum.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
senat,
adoptare,
oug,
introducere,
banci,
taxa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.