În 2018 au fost livraţi 115.000 mp de spaţii comerciale, cu 28% mai mult faţă de 2017

Postat la 04 martie 2019 43 afişări

În 2018, livrările de spaţii comerciale au fost de 115.000 mp, cu 28% mai mult faţă de anul 2017, majoritatea fiind situate în parcuri comerciale de dimensiuni mici şi medii, arată, luni, un comunicat de presă transmis de CBRE.

În 2018 au fost livraţi 115.000 mp de spaţii comerciale, cu 28% mai mult faţă de 2017

Printre cele mai mari proiecte de spaţii comerciale construite în a doua jumătate a anului 2018 care totalizează o suprafaţă închiriabilă de 71.000 mp sunt Centrul comercial Shopping City Satu Mare, Parcul de retail Value Center din Baia Mare şi Parcul de retail Value Center din Roman. Printre ele se numără şi deschiderea de micro centre din interiorul oraşelor, operate de reţelele de hypermarketuri. În a doua jumătate din 2018, Auchan a ajuns la 19 uniţăţi marca MyAuchan, current care probabil va fi urmat şi de alte lanţuri de magazine mari în 2019.

“2018 a fost un an bun pentru segmentul spaţiilor comerciale, care traversează o perioadă fastă, sprijinită în principal de creşterea consumului. Creşterea componentei online are una dintre cele mai puternice influenţe, care a impulsionat atât majorarea vânzărilor, cât şi modul în care arată şi funcţionează magazinele. Astfel, magazinele îşi măresc spaţiul şi îl utilizează nu doar ca punct de vânzare fizică, dar şi ca showroom, susţinând în acest mod comerţul online. De asemenea, magazinele încearcă să ofere un mediu mai prietenos, centrat pe experienţa utilizatorului, cu un accent ridicat pe serviciile oferite. O altă tendinţă care se manifestă de câţiva ani este numărul mare de extinderi ale centrelor sau parcurilor comerciale. Spre exemplu, 24% dintre spaţiile comerciale care sunt acum în construcţie şi au date de livrare programate pentru 2019, reprezintă extinderi ale unor proiecte existente”, a afirmat Carmen Ravon, Head of Retail Leasing al CBRE Romania.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spatii comerciale,
livrare,
cbre,
parcuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.