BREAKING NEWS! Lovitură uriaşă! Primul stat NATO care anunţă încetarea ajutorului militar pentru Ucraina

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 octombrie 2023 869 afişări

BREAKING NEWS! Lovitură uriaşă! Primul stat NATO care anunţă încetarea ajutorului militar pentru Ucraina

Noul prim-ministru populist al Slovaciei, Robert Fico, declară că guvernul său opreşte ajutorul militar acordat Ucrainei.

Fico a spus, în faţa deputaţilor, că ţara "nu va mai furniza arme Ucrainei", repetând promisiunile făcute în timpul campaniei sale electorale.

Slovacia va continua, însă, să furnizeze ajutor umanitar vecinului său devastat de război, relatează AFP.

În campania electorală, social-democratul Robert Fico, numit miercuri pentru a patra oară premier al Slovaciei, a promis să pună capăt ajutorului militar oferit Ucrainei. Mai mult, acesta a criticat sancţiunile impuse Rusiei, relata Reuters.

Fico l-a lăudat pe liderul Ungariei, Viktor Orban, ca fiind un politician care apără interesele ţării sale şi spunea că ar putea face alianţe cu Orban acolo unde interesele lor se întâlnesc.

În timp ce a răbufnit împotriva Bruxelles-ului şi a Statelor Unite, Fico a declarat în repetate rânduri că nu intenţionează să scoată ţara de 5,5 milioane de locuitori din UE sau din alianţa militară NATO condusă de SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
slovacia,
ucraina,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.