BRD si CEC acorda si anul acesta prefinantari pentru subventiile agricole pe suprafata

Postat la 18 iulie 2011 43 afişări

BRD-Groupe Societe Generale este prima banca din Romania care a semnat conventia tripartita cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura si Fondul de Garantare a Creditului Rural pentru credite acordate beneficiarilor de subventii pe suprafata agricola (SAPS) in acest an, informeaza banca.

Fata de anii precedenti, acordul din acest an are ca noutate o majorare a prefinantarii subventiei obtinute de clienti de pana la 80% din valoarea sumelor de incasat ca subventie, certificate prin adeverinta APIA. Un alt avantaj il constituie documentatia simplificata, care permite obtinerea creditului in baza adeverintei APIA si a garantiei Fondului de Garantare. Obtinerea garantiei FGCR nu presupune deplasarea clientului la Fond, intrucat documentul este accesat direct prin intermediul bancii.

CEC si-a anuntat, la randul sau, in urma cu cateva zile intentia de a incheia cu APIA si FGCR conventia pentru acordarea de credite pentru beneficiarii de SAPS. Valoarea creditului va fi de 80% din suma cuvenita prin subventia pe suprafata, denominat in lei la cursul leu/euro comunicat de BNR la data solicitarii creditului. CEC a facut cunoscuta si dobanda (intre 9,4% si 9,9% in functie de clasa de risc a clientului) si comisionul (0,25% din creditul acordat).

Pana la 30 iunie, APIA a efectuat plati in valoare de 689,54 milioane de euro, reprezentand plata subventiei agricole pe suprafata, pentru un numar de 1.088.279 fermieri. in acelasi timp au fost efectuate plati nationale directe complementare (PNDC1) in cadrul campaniei 2010 in valoare de 304,5 milioane euro. Schemele/masurile de sprijin pe suprafata sunt finantate din Fondul European de Garantare Agricola si din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Pentru anul in curs, plata pentru sumele cuvenite beneficiarilor de subventii pe suprafata se va face pana la 30 iunie 2012.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
credite,
agricultura,
BRD,
CEC,
APIA,
subventie,
SAPS,
FGCR
/actualitate/brd-si-cec-acorda-si-anul-acesta-prefinantari-pentru-subventiile-agricole-pe-suprafata-8503717
8503717
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.