BP al Camerei: Adoptarea tacită a modificărilor la Legea ANI a fost o eroare de procedură

Autor: Alina Novaceanu Postat la 13 mai 2015 42 afişări

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a constatat, miercuri, că a fost "o eroare" că proiectele de lege de modificare a legii ANI au fost trecute în plen ca adoptate tacit, deoarece, procedural, Senatul este prima Cameră sesizată.

"A fost o eroare. Senatul este primă Cameră sesizată cu aceste proiecte. S-a constat în Biroul Permanent că Senatul trebuie să fie prima Cameră sesizată în legătură cu acest proiecte şi atunci au fost trimise la Senat, iar apoi, vor veni la Cameră în calitate de cameră decizională", a explicat, după şedinţa Biroului Permanent, secretarul Camerei, deputatul Niculae Mircovici.

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, două proiecte de modificare a legii ANI care prevăd că persoanele aflate în incompatibilitate sau în conflict de interese nu vor mai putea ocupa timp de trei ani funcţia în care au fost găsite în incompatiblilitate sau în conflict de interese, nu orice funcţie.

Un proiect de modificare a legii ANI a fost iniţiat de deputaţii Ciprian Nica, Eugen Nicolicea, Kerekeş Karoly, Florea Daniel, Marton Arpad, Niculae Mircovici, Cosmin Necula, Luminiţa Adam,Victor Roman.

Cel de-al doilea proiect adoptat tacit şi care modifică legea ANI în aceeaşi problemă este iniţiat de senatorul PC Cristina Anghel.

Cele două proiecte au fost trecute pe ordinea de zi cu termen depăşit la 8 mai şi au fost citite în plen de preşedintele de şedinţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LEGE,
ANI,
EROARE
/actualitate/bp-al-camerei-adoptarea-tacita-a-modificarilor-la-legea-ani-a-fost-o-eroare-de-procedura-14258998
14258998
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.