Botoşani: Copile instituţionalizate, obligate să se prostitueze

Autor: Laura Buciu Postat la 02 martie 2023 44 afişări

Trei fete instituţionalizate au fost recrutate de şase tineri, dintre care doi minori, şi obligate să se prostitueze în Dorohoi, judeţul Botoşani. Patru dintre agresori au fost reţinuţi.

Botoşani: Copile instituţionalizate, obligate să se prostitueze

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, împreună cu un procuror DIICOT Botoşani, au făcut şapte percheziţii în judeţul Botoşani, în urma cărora au fost duşi la audieri şase tineri.

Patru dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi alţi doi au fost plasaţi sub control judiciar, fiind bănuiţi de trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

„Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu luna august 2022 şi până în prezent, şase persoane bănuite, dintre care două minore, ar fi recrutat trei persoane vătămate, minore, instituţionalizate, cu scopul de a le exploata, prin obligarea la practicarea prostituţiei, în municipiul Dorohoi şi comunele învecinate”, potrivit Poliţiei Botoşani.

Oamenii legii au ridicat, în urma percheziţiilor, 16 telefoane mobile, 7 cartele SIM, o tabletă, două laptopuri şi un card microSD, care vor fi folosite în continuarea cercetărilor.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Botoşani va fi sesizat joi cu propunere de arestare preventivă faţă de trei dintre bănuiţii reţinuţi în cauză. Cu privire la cel de-al patrulea bănuit reţinut, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Activităţile au fost realizate cu sprijinul DGASPC Botoşani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diicot,
prostituţie,
minor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.