Boston Consulting Group face strategia de integrare a filialelor internaţionale ale NBG şi Eurobank

Autor: Razvan Voican Postat la 14 martie 2013 90 afişări

Compania americană Boston Consulting Group a obţinut mandatul de consultanţă pentru proiectul de integrare a operaţiunilor internaţionale ale băncilor elene National Bank of Greece (NBG) şi Eurobank în cadrul fuziunii care s-a declanşat luna trecută odată ce NBG a preluat peste 80% din acţiunile Eurobank.

Boston Consulting Group face strategia de integrare a filialelor internaţionale ale NBG şi Eurobank

Compania americană Boston Consulting Group a obţinut mandatul de consultanţă pentru proiectul de integrare a operaţiunilor internaţionale ale băncilor elene National Bank of Greece (NBG) şi Eurobank în cadrul fuziunii care s-a declanşat luna trecută odată ce NBG a preluat peste 80% din acţiunile Eurobank. În acelaşi timp, Accenture, o altă mare companie globală de consultanţă, se va ocupa de integrarea procedurilor operaţionale şi a sistemelor IT. În România fuziunea greacă va aduce la un loc afacerile Băncii Româneşti (NBG) cu cele ale Bancpost (Eurobank), armonizarea sistemelor IT fiind o provocare importantă. Consultanţa pentru integrarea din Grecia va fi asigurată de McKinsey. Procesul general de fuziune va fi coordonat de un comitet de acţiune condus de Alexandros Tourkolias, CEO al NBG Group, şi în care sunt reprezentate ambele bănci. De asemenea au fost înfiinţate două echipe de coordonare: una condusă de NBG, care va superviza activităţile din Grecia, iar cealaltă condusă de Eurobank şi care se va ocupa de afacerile internaţionale. Bancpost are o cotă de piaţă de 3,3%, în timp ce Banca Românească deţine 1,9% din activele nete ale sistemului, fuziunea urmând să creeze o bancă de locul 7, cu 5,2% din piaţă. 

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Boston Consultin Group,
integrare,
NBG,
Eurobank
/actualitate/boston-consulting-group-face-strategia-de-integrare-a-filialelor-internationale-ale-nbg-si-eurobank-10667659
10667659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.