Boloş, despre prima cerere de plată din PNRR: Nu am emoţii. România şi-a îndeplinit obligaţiile

Autor: Cosmin Pirv Postat la 16 iunie 2022 27 afişări

Boloş, despre prima cerere de plată din PNRR: Nu am emoţii. România şi-a îndeplinit obligaţiile

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marcel Boloş a declarat că nu are „niciun fel de emoţie” legată de aprobarea primei cereri de plată din PNRR depuse de România.

„Împreună cu CE am avut discuţiile pentru închiderea jaloanelor şi documentele pe care le-a solicitat Comisia pentru ca aceste jaloane să fie închise. Autoritatea de Audit a făcut acele recomandări suplimentare faţă de CE şi, aşa cum am precizat, dacă CE va considera că mai sunt necesare informaţii şi alte documente, acest drept îl au până la momentul în care se va face plata către România a sumei pe care am solicitat-o”, a declarat Marcel Boloş.

Conform acestuia, cererea de plată a fost depusă în 31 mai, iar CE poate cere informaţii şi documente suplimentare timp de 60 de zile.

Marcel Boloş a precizat că este vorba de o sumă de 3 miliarde de euro, din care se deduce prefinanţarea.

Ministrul a fost întrebat dacă are emoţii în ceea ce priveşte aprobarea plăţii.

„Nu am niciun fel de emoţie, devreme ce am convenit cu CE o modalitate de stingere a jaloanelor, sigur că lucrurile pot să fie îmbunătăţite şi informaţiile, documentele suplimentare pot fi solicitate. Nu am niciun fel de emoţie, România şi-a îndeplnit obligaţiile la termen”, a adăugat Boloş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marcel bolos,
pnrr,
romania,
cerere,
emotii,
obligatii,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.