BNR: Preturile administrate si fluxurile de capital reprezinta principalele riscuri privind inflatia

Postat la 03 august 2011 16 afişări

Majorarea preturilor administrate, precum si fluxurile de capital volatile in contextul crizei datoriilor suverane pun presiune asupra inflatiei, iar politica monetara va trebui sustinuta de continuarea consolidarii fiscale si a corelarii salariilor cu productivitatea, sustine Banca Nationala.

"Riscurile la adresa perspectivei pe termen mediu a inflatiei raman insa semnificative, ele avand ca sursa calendarul si amploarea ajustarii preturilor administrate, volatilitatea fluxurilor de capital in contextul posibilelor evolutii ale crizei datoriilor suverane din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, precum si incertitudinile privind comportamentul preturilor internationale ale materiilor prime", se arata in comunicatul detaliat transmis de Consiliul de Administratie al BNR dupa sedinta de politica monetara si aprobarea raportului trimestrial privind inflatia. CA-ul Bancii Nationale a Romaniei a decis miercuri sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25% pe an, precum si nivelul actual al rezervelor minime obligatorii aplicate pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
preturi,
fluxuri,
capital,
riscuri,
inflatie
/actualitate/bnr-preturile-administrate-si-fluxurile-de-capital-reprezinta-principalele-riscuri-privind-inflatia-8564305
8564305
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.