LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

BNR menţine prognozele de inflaţie pentru 2012 şi 2013, dar riscurile inflaţioniste sunt în creştere

Postat la 06 august 2012 49 afişări

BNR a menţinut prognoza pentru inflaţia la final de an, de 3,2% în acest an şi 3% în 2013, dar majoritatea riscurilor acţionează în direcţia depăşirii acestor nivele, printre care se numără preţurile internaţionale la materii prime şi alimente, implementarea reformelor, ajustarea fiscală şi tensiunile politice.

"Cea mai mare parte a riscurilor, patru dintre acestea, sunt ca proiecţia de inflaţie să se abată în sus, şi doar un singur factor, dinamica preţurilor administrate este mai degrabă echilibrat (...) Reamintesc opiniei publice că BNR efectuează proiecţia de bază în funcţie de date certe, atunci când avem certitudini asupra unor elemente, când avem de exemplu în vedere că cursul euro va rămâne undeva şi este o depreciere de durată, sau impactul secetei este cert. Altminteri, până atunci, introducem aceste elemente în balanţa riscurilor. Asta ca să înţelegeţi ce urmează", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflaţiei.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
prognoze,
inflatie,
riscuri
/actualitate/bnr-mentine-prognozele-de-inflatie-pentru-2012-si-2013-dar-riscurile-inflationiste-sunt-in-crestere-9924836
9924836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.