BNR îi tentează pe colecţionari cu o monedă din aur

Postat la 15 decembrie 2012 76 afişări

BNR pune în circulaţie începând de luni, 17 decembrie, în scop numismatic, o monedă din aur cu tema Istoria aurului – Patera din Tezaurul de la Pietroasa.

Caracteristicile monedei sunt următoarele: valoare nominală: 10 lei; metal: aur; titlu: 999‰; formă: rotundă; diametru: 13,92 mm; greutate: 1,224 g; calitate: proof; cant: zimţat.

Pe avers este reprezentat un grup de personaje de pe patera din Tezaurul de la Pietroasa, valoarea nominală 10 LEI şi stema României; la exterior, în arc de cerc, anul de emisiune 2012 şi inscripţia ROMANIA. Pe revers apare personajul feminin din centrul paterei, suprapus peste o reprezentare în perspectivă a acesteia; la exterior, inscripţiile în arc de cerc PATERA şi TEZAURUL DE LA PIETROASA. Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de exemplare. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare, este de 415 lei/buc.

Moneda din aur are putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a monedei din aur din emisiunea numismatică cu tema Istoria aurului - Patera din Tezaurul de la Pietroasa se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bnr-ii-tenteaza-pe-colectionari-cu-o-moneda-din-aur-10394102
10394102
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.