BNR: Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat, în T1, un deficit de 967 milioane euro

Postat la 14 mai 2018 61 afişări

În primul trimestru al anului contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 967 milioane euro, comparativ cu 770 milioane euro în perioada ianuarie - martie 2017, informează BNR.

BNR: Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat, în T1, un deficit de 967 milioane euro

În structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 460 milioane euro, balanţa serviciilor a înregistrat un excedent mai mic cu 94 milioane euro, balanţa veniturilor primare a înregistrat un deficit mai redus cu 328 milioane euro, iar balanţa veniturilor secundare un excedent mai mare cu 29 milioane euro.

Investiţiile directe ale nerezidenţilore în România au însumat 1,378 miliarde euro (comparativ cu 1,137 miliarde euro în perioada ianuarie - martie 2017), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 1,606 miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 228 milioane euro.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.