BNR a aprobat în decembrie preluarea ATE Bank de către Piraeus

Autor: Razvan Voican Postat la 13 februarie 2013 33 afişări

Un prim pas de consolidare între băncile greceşti prezente în România a fost confirmat în decembrie anul trecut, când Banca Naţională a aprobat preluarea pachetului majoritar de acţiuni ale ATE Bank România de către Piraeus Bank Grecia.

Un prim pas de consolidare între băncile greceşti prezente în România a fost confirmat în decembrie anul trecut, când Banca Naţională a aprobat preluarea pachetului majoritar de acţiuni ale ATE Bank România de către Piraeus Bank Grecia. Piraeus a ajuns astfel să deţină 93,27% din ATE, în timp ce UCECOM are 3,83%, iar restul de 2,9% aparţine unor persoane fizice şi juridice. Conform informaţiilor vehiculate pe piaţă toamna trecută, licenţa ATE Bank ar fi urmat să fie achiziţionată de un grup de investitori autohtoni care i-ar fi încredinţat lui Marinel Burduja, fost prim-vicepreşedinte al Raiffeisen, proiectul construirii unei noi bănci. Până una-alta conducerea ATE Bank a fost preluată de un reprezentant al Piraeus, Athanasios Psathas.

Mai multe stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BNR,
preluare,
ATE Bank,
Piraeus
/actualitate/bnr-a-aprobat-in-decembrie-preluarea-ate-bank-de-catre-piraeus-10560563
10560563
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.