​Blue Air îşi schimbă conducerea: Oana Petrescu predă mandatul de CEO lui Steven Greenway, care are o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică

Autor: Miruna Diaconu Postat la 22 februarie 2022 111 afişări

​Blue Air îşi schimbă conducerea: Oana Petrescu predă mandatul de CEO lui Steven Greenway, care are o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică

Compania aeriană Blue Air îşi schimbă conducerea, iar noul CEO al companiei este Steven Greenway, mandat pe care îl va prelua de la data de 1 martie de la Oana Petrescu. Steven Greenway are o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, în companii precum Swoop, WestJet, Scoot, SkyEurope, Virgin Blue, Virgin Atlantic sau Qantas.

 „În ultimele şase luni am avut privilegiul de a lucra alături de echipa Blue Air, de a înţelege povestea şi parcursul companiei, şi sunt încântat de această oportunitate. Aştept cu nerăbdare să mă alătur echipei Blue Air începând cu 1 martie şi să continui planul de redresare care va consacra Blue Air ca lider în transportul aerian low cost din Europa”, spune Steven Greenway.

Oana Petrescu a preluat funcţia de CEO al Blue Air în primăvara anului 2019, însă după această schimbare, ea va rămâne preşedintele Consiliului de Administraţie al Blue Air. Ea a preluat conducerea companiei pentru a ajuta Blue Air să revină pe profitabilitate.

„Mandatul meu iniţial fost un mandat de restructurare şi de revenire la profitabilitate. Apoi, odată cu lock-down-ul generat de pandemia de Covid-19, s-a transformat într-un mandat de asigurare a supravieţuirii companiei şi a continuităţii activităţii sale, iar odată cu primirea creditului garantat de stat, într-un mandat de prezervare a valorii companiei, care constituie, în proportie de 75%, garanţie la garanţia de stat. Aceşti ani au fost complicaţi, cu bune si rele, în care am fost nevoită să-mi folosesc, într-un fel sau altul, toate experienţele şi resursele de până acum”, spune pentru ZF Oana Petrescu.

Pandemia a avut un efect puternic asupra companiei aeriene care încă încearcă să îşi reconfigureze activitatea, însă estimările reprezentanţilor companiei arată faptul că începând cu luna iunie traficul va reveni la nivelul operaţional similar cu cel de dinainte de pandemie.

„Odată cu prognozele privind atenuarea pandemiei, la Blue Air ne aşteptăm ca cererea de transport aerian să crească semnificativ în următoarele luni şi ne pregătim ca în vara aceasta să zburăm la niveluri comparabile cu 2019.  După doi ani de operare mult sub capacitatea disponibilă, ne aşteptăm ca piaţa aviatică europeană să se reconfigureze. În acest context, Blue Air are nevoie să mobilizeze toate resursele disponibile, iar experienţa  specifică de aviaţie low cost şi sprijinul de care se bucură Steven în comunitatea aviatică internaţională sunt garanţii suplimentare pentru succesul planului nostru de reluare a creşterii”, precizează Oana Petrescu.

Reprezentanţii Blue Air sunt de părere că lunile care vor urma vor fi critice pentru modul în care se va reconfigura piaţa aviatică europeană, iar viitorul companiei în următorii ani depinde de disciplina mobilizării resurselor în perioada următoare, pentru a avea un sezon de vară profitabil.​​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
blue air,
ceo,
petrescu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.