Bloomberg: Elitele de la Davos trebuie să adauge substanţă pălăvrăgelii lor pretenţioase

Postat la 26 ianuarie 2012 9 afişări

Dacă miliardarii, bancherii şi politicienii prezenţi la Forumul de la Davos vor avea o revelaţie, aceasta ar trebui să fie că civilizaţia occidentală este în pragul unui eşec catastrofic de a-şi pune în echilibru interesele pe termen scurt cu cele pe termen lung.

În timp ce la Davos se adună elitele globale pentru mai multe zile de discursuri, dezbateri şi petreceri, turbulenţele de pe pieţele financiare din Europa s-au mai calmat, iar economia SUA pare a fi într-o situaţie mai bună decât aşteptările. Dar, după cum a subliniat şi cancelarul Angela Merkel miercuri, liderii globali nu au aplicat încă învăţămintele trase din criza care a început în 2008 şi nu s-a încheiat încă, potrivit unui editorial Bloomberg. În SUA, liderii politici sunt concentraţi aproape exclusiv asupra situaţiei pe termen scurt, în detrimentul celei pe termen lung. Salvarea băncilor în 2009, împreună cu diverse forme de stimulare a economiei - oricât de insuficiente ar fi - au ajutat la evitarea unei depresiuni de amploare şi au protejat, măcar parţial, milioane de americani de efectele puternice ale crizei.

Cititi mai mult pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
davos,
elite,
discutii
/actualitate/bloomberg-elitele-de-la-davos-trebuie-sa-adauge-substanta-palavragelii-lor-pretentioase-9178725
9178725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.