Bittnet Group a realizat în primele trei luni din 2023 venituri consolidate de 54 mil. lei, în creştere cu 63% faţă de T1/2022

Autor: Tibi Oprea Postat la 15 mai 2023 40 afişări

Bittnet Group a realizat în primele trei luni din 2023 venituri consolidate de 54 mil. lei, în creştere cu 63% faţă de T1/2022

Bittnet Group (BNET), primul grup românesc de companii IT listat pe piaţa principală a BVB, a încheiat primul trimestru al anului 2023 cu venituri consolidate în valoare de 53,5 milioane lei, în creştere cu 63% faţă de perioada similară a anului anterior, ca urmare a creşterii accelerate a activităţii de intergrare IT&C cu 80% faţă de T1/2022.

La nivel de marjă brută, compania a înregistrat o creştere de 32%, de la 6,5 milioane lei în T1/2022 la 8,6 milioane lei în T1/2023. Creşterea cheltuielilor indirecte, administrative înregistrată pe parcursul anului trecut a condus la înregistrarea unei pierderi operaţionale la nivelul grupului în perioada analizată, de 2,3 mil. lei, faţă de aproximativ zero în T1/2022.

„Rezultatele Bittnet anunţate astăzi se înscriu în seria de repere pozitive pe care grupul le depăşeşte de la începutul anului, în drum spre obiectivul de profitabilitate: încheierea cu succes a celei mai mari runde de majorare de capital din istoria noastră, schimbarea structurii de acţionariat şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli cu vot aproape unanim de acţionarii noştri, confirmând astfel viziunea noastră de viitor.  Sunt convins că poziţia puternică de numerar: 43 de milioane lei la finalul lunii martie, capacitatea de a produce un flux de numerar pozitiv an de an şi posibilitatea crescută de a accesa finanţare ne va permite să ne continuăm cu succes strategia de M&A. Mai mult, noua structură operaţională a grupului, dezvoltată anul trecut, e perfect capabilă să susţină aceste planuri de dezvoltare”, spune Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group.

La nivelul rezultatului financiar, a fost înregistrată o diminuare a pierderii, de la 3,1 milioane lei în T1/2022 la 574.000 de lei în primele trei luni din 2023. Astfel, rezultatul brut rămâne în teritoriul negativ, în linie cu cel de anul trecut, adică o pierdere brută de 3,3 milioane lei, versus 3,5 milioane lei în T1/2022. În acest timp, profitul operaţional a avut o evoluţie pozitivă, atingând valoarea de 6 milioane lei, în creştere cu 35%.

„Din perspectivă anualizată (ultimele 12 luni), evoluţia rezultatelor reconfirmă capacitatea grupului nostru de creştere a veniturilor şi a profitabilităţii operaţionale: veniturile consolidate se ridică la 212,8 milioane lei, în creştere cu aproape 74% faţă de perioada anterioară, iar marja brută la 44,8 milioane lei, în creştere cu 67%”, scrie grupul într-un comunicat.

De la listarea în 2015 pe Bursa de Valori Bucureşti, grupul Bittnet înregistrează o rată medie anualizată de creştere (CAGR) de 48% la nivelul veniturilor, 59% la nivelul activelor, 69% la nivelul capitalurilor proprii şi 40% la nivelul profitului operaţional. De asemenea, în acest interval de timp, randamentul mediu anual al capitalurilor proprii (ROE) a fost de 55%.

În prezent, Bittnet Group este organizat în patru divizii: Educaţie (Bittnet Training, Equatorial), Cloud & Infrastructure (Dendrio, Optimizor, TopTech, 2Net), Cybersecurity (Fort) şi Business Platforms & Software (Elian Solutions şi Nenos).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
venituri,
realizare,
grup,
inregistrare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.