Bitcoin-ul, luat în considerare de Morgan Stanley şi JPMorgan, două dintre cele mai mari bănci din Statele Unite

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 16 februarie 2021 58 afişări

Bitcoin-ul, luat în considerare de Morgan Stanley şi JPMorgan, două dintre cele mai mari bănci din Statele Unite

Counterpoint Global, o divizie de investiţii de 150 de miliarde de dolari din cadrul băncii americane Morgan Stanley, ia în considerare asocierea cu cea mai valoroasă criptomonedă din lume, notează Business Insider.

De asemenea, copreşedintele JPMorgan Daniel Pinto a declarat recent că este „sigur” că nivelul cererii va creşte în aşa fel încât banca „va trebui să facă ceva în această privinţă”.

„Dacă o clasă de active se dezvoltă într-un asemenea mod încât va fi folosită de un număr cât mai mare de investitori şi manageri de active, va trebui să ne spunem cuvântul”, a adăugat Pinto.

Preţul unui bitcoin a ajuns zilele trecute la aproape 50.000 de dolari, o creştere remarcabilă prin comparaţie cu nivelul înregistrat în martie 2020 de circa 4.000 de dolari.

Săptămâna trecută, producătorul auto Tesla a declarat că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Ulterior, Mastercard şi BNY Mellon, cea mai veche bancă din SUA, au anunţat că vor permite clienţilor să tranzacţioneze anumite criptomonede prin reţelele lor de plăţi.

Totodată, BlackRock – care gestionează active în valoare de 8.700 de miliarde de dolari – a decis să introducă contracte futures pe bitcoin drept opţiuni de investiţii în două fonduri pe care le are în portofoliu: BlackRock Strategic Income Opportunities şi BlackRock Global Allocation Fund.

La 11:30, preţul unui bitcoin ajungea la 49.036 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.