Bitcoin încheie al zecelea an de viaţă cu o pierdere de 3%

Postat la 31 octombrie 2018 73 afişări

Al zecelea an de viaţă al bitcoin i-a adus monedei electronice prima pierdere de la Haloween la Haloween, de circa 3 procente, valoarea scăzându-i de la 6.443,22 dolari la 6.263 dolari.

Bitcoin încheie al zecelea an de viaţă cu o pierdere de 3%

Nu este rău pentru o idee apărută în urmă cu un deceniu, chiar dacă a scăzut la o treime de la uluitoarea valoare de aproape 20.000 de dolari, atinsă în decembrie 2017.

În urmă cu 10 ani, la finele lunii octombrie 2008, Satoshi Nakamoto, încă neidentificatul părinte al bitcoin, publica un document unde detalia nevoia unui valute online care să fie folosită pentru plăţi fără a implica o a treia parte, cum ar fi o bancă. În următoarele luni au fost puse la punct detaliile tehnice, au fost minate primele monede virtuale, iar prima tranzacţie cu bitcoin a fost realizată între Nakamoto şi dezvoltatorul Hal Finney la 12 ianuarie 2009, fiind înregistrată în blocul 170.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitcoin,
valoare,
criptomonede

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.