Bistriţa: Ieşiţi din carantină să îşi ajute bunicii, prinşi de jandarmi făcând selfiuri la Colibiţa

Autor: Cosmin Pirv Postat la 01 decembrie 2020 88 afişări

Două persoane au fost prinse de jandarmii din Bistriţa-Năsăud în timp ce făceau fotografii în zona lacului de la Colibiţa, deşi în declaraţia completată pentru ieşirea din Bistriţa, oraş aflat în carantină, au scris că merg să îşi ajute bunicii.

Bistriţa: Ieşiţi din carantină să îşi ajute bunicii, prinşi de jandarmi făcând selfiuri la Colibiţa

Jandarmii montani din Colibiţa au prins ieri mai multe persoane din Bistriţa, oraş aflat în carantină, care se plimbau în jurul lacului.

„Două dintre persoane au fost depistate în timp ce realizau fotografii la o terasă aflată pe malul lacului. Acestea menţionaseră pe declaraţia pe proprie răspundere faptul că deplasarea a fost realizată cu scopul asistenţei unor persoane vârstnice”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bistriţa-Năsăud.

Alte două persoane au fost găsite în zona Şoimu, unde se aprovizionau cu apă de izvor, motivând faptul că cea din oraş nu este bună. Acestea menţionaseră în declaraţie că se deplasează pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor.

„Precizăm faptul că pe perioada carantinei pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor, aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate trebuie realizată în imediata apropiere a domiciliului fără a mai intra sau a ieşi în/din zona carantinată”, au transmis jandarmii, care au anunţat că astfel de acţiuni de verificare vor avea loc şi în perioada următoare.

Jandarmii montani din Colibiţa Colibiţa au aplicat, luni, 16 sancţiuni, astfel: 4 amenzi în valoare totală de 4.000 de lei pentru ieşirea din zona carantinată fără motiv întemeiat şi 12 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fotografii,
jandarmi,
carantină

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.