Biroul Electoral Dâmboviţa interzice sloganul USR PLUS „O Românie fără hoţie” pe motiv de defăimare

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 12 noiembrie 2020 59 afişări

Biroul Electoral Dâmboviţa a admis, joi, sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului „O Românie fără hoţie” al USR PLUS pe motiv de „defăimare”. Alianţa anunţă că va contestat la BEC această decizie.

Biroul Electoral Dâmboviţa interzice sloganul USR PLUS „O Românie fără hoţie” pe motiv de defăimare

„Biroul Electoral de Circumscripţie Dâmboviţa a admis azi sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului <O Românie fără hoţie> al Alianţei USR PLUS pe motiv de <defăimare>. Aşteptăm motivarea deciziei pentru a înţelege ce anume este deranjant pentru vechile partide politice din mesajul USR PLUS”, anunţă Alianţa USR PLUS

Alianţa consideră în continuare că mesajul „O Românie fără hoţie” nu vizează persoane sau un grup de persoane ci expune o valoare, un principiu, care îşi are ecou atât în Constituţie, cât şi în legislaţia penală.

„Este cel puţin bizar ca un partid politic, în acest caz PSD, să susţină că se simte discriminat prin faptul că ne dorim o Românie fără hoţie, aşa cum a formulat în plângerea către BEC Dâmboviţa. Alianţa USR PLUS va contesta această decizie la Biroul Electoral Central”, transmite USR PLUS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
slogan,
defăimare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.