BIOGRAFIE - Cine este noul lider din Crimeea: Un om de afaceri cu un trecut dubios, originar din Republica Moldova

Postat la 14 martie 2014 72 afişări

Noul lider din Crimeea, Serghii Aksionov, care se pregăteşte să aducă peninsula ucraineană sub conducerea Rusiei, este un om de afaceri cu un trecut dubios, originar din Republica Moldova, puţin cunoscut înainte de ascensiunea fulminantă la Simferopol.

BIOGRAFIE - Cine este noul lider din Crimeea: Un om de afaceri cu un trecut dubios, originar din Republica Moldova

 Aksionov, în vârstă de 41 de ani, şi-a construit o avere impresionantă după prăbuşirea URSS, în 1991, însă neagă legăturile cu grupările infracţionale din acea perioadă, care i-a adus şi supranumele de "Gobelin".

El a fost propulsat în mod neaşteptat în postul de premier al Guvernului din Crimeea de un grup de membri ai Parlamentului local, în momentul în care sediul Legislativului era ocupat de persoane înarmate, iar un comando prorus tocmai instalase drapelul Rusiei pe sediul instituţiei din Simferopol.

Aksionov a ajuns premier în pofida unei cariere politice relativ scurte, de şase sau şapte ani, şi a înfrângerii electorale din 2010, când partidul său, "Unitatea Rusă", a obţinut doar 4 la sută din voturi şi a primit doar trei din cele 100 de mandate ale Parlamentului local.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/biografie-cine-este-noul-lider-din-crimeea-un-om-de-afaceri-cu-un-trecut-dubios-originar-din-republica-moldova-12264683
12264683
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.