BIOGRAFIE: Bogdan Baltazar, unul dintre cei mai influenţi bancheri din România

Postat la 28 decembrie 2012 30 afişări

Bancherul Bogdan Baltazar, care a murit în această dimineaţă, la Spitalul Elias din Capitală, s-a impus de-a lungul timpului ca un reprezentat al întregii comunităţi bancare din România. El a fost preşedintele BRD - Groupe Société Générale în perioada 1998-2004.

Bogdan Baltazar, s-a născut la 22 septembrie 1939, la Bucureşti. A absolvit, în 1962, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini (TCM) a Politehnicii Bucureşti. Imediat după absolvire, a urmat cursurile post-universitare de relaţii internaţionale la Universitatea Bucureşti. În 1971 şi-a luat doctoratul în economie la City University of New York. În perioada studiilor new-yorkeze a fost expert la divizia de Resurse Naturale şi Transporturi din cadrul Programului de Dezvoltare al Naţiunilor Unite. Din 1971 până în 1981 a lucrat ca diplomat în centrala Ministerului Afacerilor Externe şi ca secretar de ambasadă în străinătate. Dat afară din MAE în urma unor restructurări efectuate în ultimii ani ai regimului comunist, a lucrat, ca inginer, la o întreprindere bucureşteană.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deces,
brd,
bogdan baltazar,
banci
/actualitate/biografie-bogdan-baltazar-unul-dintre-cei-mai-influenti-bancheri-din-romania-10413912
10413912
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.