Binance, cel mai mare exchange de crypto, şi-a ascuns operaţiunile din China timp de mai mulţi ani. Compania susţine că a părăsit ţara în 2017

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 30 martie 2023 48 afişări

Binance, cel mai mare exchange de crypto, şi-a ascuns operaţiunile din China timp de mai mulţi ani. Compania susţine că a părăsit ţara în 2017

Binance a ascuns legăturile substanţiale cu China timp de câţiva ani, contrazicând afirmaţiile directorilor conform cărora exchangeul a părăsit ţara la sfârşitul anului 2017, potrivit documentelor interne ale companiei, văzute de Financial Times.

CEO-ul Changpeng Zhao precum şi alţi directori au instruit în mod repetat angajaţii Binance să ascundă prezenţa în China a companiei. Astfel, un birou din China a funcţionat cel puţin până în 2019, iar o bancă a folosită pentru a plăti o parte din salariile angajaţilor.

Documentele subliniază măsura în care Binance, acum cel mai mare exchange de criptomonede din lume, a încercat să ascundă amploarea şi locaţia operaţiunilor sale.

Zhao a spus că majoritatea angajaţilor Binance, în afară de „un număr mic de lucrători”, au părăsit China după 2017, când ţara şi-a intensificat represiunea împotriva industriei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Binance,
crypto,
China

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.