Bill Gates vrea să reinventeze toaleta

Autor: Matei Postat la 20 august 2012 20 afişări

Mai mult de 2,5 miliarde de oameni folosesc toalete nesigure din punct de vedere igienic, care pot să ducă la probleme grave de sănătate. Mâncarea şi apa contaminate duc la 1,5 milioane de decese ale copiilor în fiecare an, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul twistedsifter.com. Multe dintre acestea ar putea fi evitate prin eficientizarea sistemelor de toaletă, îmbunătăţirea metodelor de igienizare, îmbunătăţirea calităţii apei destinate consumului.

Toaleta din ziua de astăzi a fost inventată în secolul XVIII şi necesită infrastructură şi rezerve de apă considerabile. În 2011, fundaţia lui Bill Gates şi a soţiei sale Melinda a lansat o provocare pentru universităţi: să inventeze toalete moderne care să nu necesite consum de apă, sigure şi ieftine pentru oamenii care trăiesc în ţări aflate în curs de dezvoltare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bill Gates,
toalete,
reinventare
/actualitate/bill-gates-vrea-sa-reinventeze-toaleta-9961808
9961808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.